Bu tunik genç bir arkadaşımın. Zamanında çok severek almış ama daha kısa olsa, yani triko bluz olsa daha rahat kullanabileceğini söyledi. Böylelikle işe koyuldum.
Mevcut hali böyleydi.
Önce kenardaki danteli söktüm.
Sonra kenardaki pervazı söktüm ve istenen boyda kestim.
Pervazı, kesilen yere elimde diktim. Bitti mi, bitmedi.....
Kestiğim parçayı ikiye kestim, katlayarak diktim. Ucuna da yine söktüğüm danteli çevirerek diktim ve bir çift parmaksız eldivenimiz de oldu. Parmaksız eldivenler, genç arkadaşıma sürpriz oldu ve severek kullanıyor.
Bugünümüzü sağlayan , başta Atatürk olmak üzere bütün şehit, gazi ve emeği bulunanları saygı, şükran ve dualarımla anıyorum.
Eski resim kutusunu düzenliyordum. Baktım, her dönemin giyim, saç, ayakkabı modası çok farklı. Fotoğraf çekimleri, mekanları ile çok ilginç geldiler bana, sizinle de paylaşmak istedim.
Hadi gelin zamanda yolculuk yapalım, 80 yıl geriye gidelim. 1930 - 1935 yılları arası, şimdiki Bulgaristan ile Romanya sınırında, Tuna nehri kıyısında, Osmanlı zamanında Tuna Vilayeti başkenti olan Rusçuk ( Ruse ) şehrine gidiyoruz.
En büyük halam ( ayakta, yelekli ) arkadaşlarıyla.
Yine en büyük halam ( soldan ikinci ) arkadaşlarıyla.
Arkadakiler soldan itibaren, babaannem, büyük yengem ve babaannemin kız kardeşi.
Öndekiler halalarım. Nesiller arası giyim farkları nekadar ilgi çekici.
Beş kardeş bir arada ; İkiz kardeş olan babam ve amcam ile halalarım.
Biraz renk, biraz şekil, incik boncuk ama yumuşacık bir sıcaklık veriyorlar ve minik bir gülümseme beliriyor.
Her renk kıyafetle rahatlıkla kullanılabilecek, şık ve kullanışlı bir ceket. Gidilecek yer ve zamana göre renkli yaka çiçeği, broş veya fularla zenginleştirilebilir.
Sevgili arkadaşım Birgül hanıma sevgi ve teşekkürlerimle.
Bu kadar basit ve kolay olmasına karşılık bu kadar güzel sonuç veren projelere bayılıyorum.10 dakikada odanızda romantik bir hava oluşturabilirsiniz. Hatta odanızdaki renklere uygun, farklı renkte tüller de kullanılabilir.
Postun sonunda size bir sürprizim var.....
Sıra geldi benim sürprizime. Ben bu fikri biraz farklı uyguladım. Söylemesi ayıptır, küçük tuvaletteki lavabonun altındaki boruları kamufle etmek için.
KIsmen internetten alıntıdır.
Arkadaşlarımın kızlarına bileklikler yapıyorum. Bunu gören sevgili Tolga, bana yok mu , deyince, erkek bilekliği nasıl olur diye düşünmeye başladım. Beyaza tutkun olduğu için renk belliydi. Pike kumaşını zik-zak dikişle diktim.Bir düğme, bir ilik ve iki tane yıldız ile sonuç bu...
Topukları çizildiği için giyemediğiniz ayakkabılarınızı sakın atmayın. Biraz tutkal ve biraz simle bakın neler oluyor.
Eskisinden daha havalı olmamış mı ?
Kaynak
Bu örtü, rahmetlik babamın büyük teyzesinden hatıra kaldı. Hesapladım 80 - 90 yıllık, antika olmuş artık. Ne garip, bunu ören eller çoktan toprak oldu ama örtü belki benden sonra da birilerinin masasını süslemeye devam edecek.
İnsanın, ölümünden yıllar sonra bile anılması ve hayır dua alması, bıraktığı eserlerle mümkün demek ki. Kimi cami, hamam, çeşme yapıyor kimi el işi dantel.
Yukarıdaki danteller
sipariş üzerine istenen renkte hazırlanabilmektedir. İletişim için
nowacraft@gmail.com adresine mesaj gönderebilirsiniz. Veya Nowa dükkan için tık tık...
Sevgili arkadaşım Birgül hanıma sevgi ve teşekkürlerimle.
Banyodaki renklere uygun çop kovaları önce ahşap bir platforma, sonra da duvara monte edilmiş. Böylece bornoz veya havlu yerleştirmek için hem değişik hem de dekoratif bir yer temin edilmiş.
Düz beyaz kovalar alıp, üzerine dekupajla istenen renk ve desenler de uygulanabilir.
Özellikle küçük banyolarda dikey alanları raflarla değerlendirmek büyük avantaj sağlıyor. 10 cm genişlikte bile olsa, banyo malzemelerini rahatlıkla toparlar. Eşyaların bir kısmı açık, bir kısmı kutularda istif edildiğinde göze hoş görüntüler elde edilebilir.
Banyo malzemelerini yerleştirmek için pratik bir fikir daha ; Tavana ve birbirine asılı sepetler.
Saç kurutma makinesi, saç maşası, elektrikli saç fırçası gibi aletler, zaten küçük olan banyo çekmecelerinde çok yer kaplarlar, kordonları birbirine dolaşır ve özellikle acelemiz olduğunda canımızı sıkarlar.
Banyo dolap kapağının iç tarafına monte edilen plastık boru parçaları bu soruna çözüm getirmiş.
Bu fotoğrafta ise aynı sorun, kıtrtasiyelerde satılan plastik dosya kabı ( klasör ) kullanılarak çözümlenmiş.