19 Kasım 2014 Çarşamba

MİNİK ELA'YA HOŞGELDİN HEDİYEM

Arkadaşımın torunu oldu, minnacık güzel bir kız... adı Ela.
Onun için yaptım bu kapı süsünü. Gerçi benimki kapı süsünden çok, çocuk odasını süsleyecek pano gibi oldu.
Bebekler renkli eşyalara bakmayı seviyor. Ela'cık da hayatın renklerini benim panomdan öğrensin işte, ne güzel olur.
Adet edindiğim üzere, bütün güzel dileklerimi bir bir panoya işledim. Ela'nın güzel bir hayatı olsun, yüzü buradaki gibi hep gülsün. Kelebekler kadar özgür, kuşlar gibi neşeli ve baykuş gibi bilgili olsun. Güneşten enerji, buluttan bolluk alsın ve ailesine milletine verimli ağaç gibi faydalı olsun. Hayat yolu hep çiçeklerle döşeli olsun.
Bütün dileklerimi keçe dilinde sıralayınca ortaya bu pano çıktı işte.
NOWA dükkan hizmetinizde, buradan buyurun.

12 Kasım 2014 Çarşamba

KAVANOZLARA MİNİK DOKUNUŞ

Bugün, kuru yemişleri koyduğum kavanozlar gözüme ilişti, daha doğrusu battı. Caanım kuru yemişler biber salçası kapakları altında pek bir rahatsızmış gibi geldiler. Sanki bizim mutfakta "ürün yerleştirme" var da RTÜK amcalar kızacakmış gibi.
Acilen bu durumu gidermem gerekiyordu. Nasıl bir şey yapsam diye düşünmeye başladım. Kağıt veya kumaş, dantel gibi malzemeler kullanamazdım çünkü kavanozları da kapaklarını da sık sık yıkamam gerekiyordu. Boyansa iyi olurdu ama malzemem yok...
Daha önce karton kutuları kapladığım muşambalarım geldi aklıma, onları kullanabilirdim. Desenli yerleri tırtıklı makasla kestim. Yine muşambadan püsküller yaptım ve kapakların üzerine yapıştırdım.
Kuru yemişler nasıl hissediyor bilmem ama ben çok rahatladım :)

HATIRLANMAK NE GÜZEL - ÖDÜLLERİM VAR !


 İki ödül birden geldi. Önce Gooogoook blogunun sahibi sevgili Handan'cığımından, hemen ardından da Tutkun'un dünyası blogunun sahibi sevgili Tutkun'dan.
Bu ödülün kaynağı ve verilme amacı hakkında biraz araştırma yaptım ama kayda değer bir bilgiye ulaşamadım.
Benim için en değerli tarafı, blogumun bu arkadaşlar tarafından hatırlanması ve listelerine eklenmiş olması. Her ikisine de can-ı gönülden teşekkür ediyorum.
Ben de, bloglarına emek veren; Tecrübelerini, yaptıklarını, gezip gördüklerini, okuduklarını, düşüncelerini, bilgilerini paylaşan tüm bloglara gönderiyorum. Çünkü bilgi de mutluluk gibi paylaşıldıkça çoğalıyor.

5 Kasım 2014 Çarşamba

PUANTİYELİ KUTU

Çok amaçlı kutular yapmaya devam ediyorum. Şimdi de puantiyelisi.
Büyük karton kutuları muşamba ile kaplıyorum, yine muşambadan yaptığım çiçekler, yapraklar ve püsküllerle süslüyorum. Kurdela ve taşlarla tamamlıyorum.
Kutunun ve kapağının içini kapitone kumaşla kaplıyorum.
Hem dekoratif hem de kullanımı çok rahat oluyor bu kutuların. Tozlandı, lekelendi derdi yok, temizlenmesi çok kolay. Yani tepe tepe kullan, denir ya, aynen öyle.
Gittiği evde güle güle kullanılsın.