GÜL TATLISI
HAMUR :
1 su bardağı sıvı yağ
1/2 paket eritilmiş margarin
2 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
ŞERBET :
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1/2 limon suyu
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Güllerin ortalarına koymak için fındık veya ceviz.
Gülleri, son fotoğraftaki usulle şekillendirdim. Her gülün ortasına birer bütün fındık koydum. Dileyen şerbet yerine pudra şekeri de kullanabilir.
ellerinize sağlık görüntü muhteşem :)
YanıtlaSilçok güzel gözüküyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilsevgiler...
Ellerine sağlık, afiyetle...
YanıtlaSilResim gibi resiiimm. Ellerine sağlık. Bu arada, yaklaşık ne kadar un kullandın? Ona göre ben de denemek istiyorum..Benim "alabildiği kadar" terimi ile sorunum var da, tutturamıyorum bir türlü, taş gibi oluyor göz kararıyla yaptıklarım..
YanıtlaSilElif'çiğim çok net ölçmedim ama şöyle tarif edeyim ; Kenarları yüksekçe bir tepsi veya benzeri bir kaba bütün sıvıları ve irmiği koy, önce 2 su bardağı un ilave et ve yoğur. Hamur eline yapışmamalı ve yumuşak olmalı. Eline yapıştıkça azar azar un ilave et. Yaklaşık 3-4 bardak un koymuşumdur. Yağlı kolay şekil alan, yumuşak hamur olacak. O yüzden unu birden koyma.
SilMerdane ile 2-3 mm kalınlığında aç, çay bardağı ile daireler kes. 6 daireyi birbirinin üstüne ucundan bindirerek diz, ortaya iki fındık koy ve yuvarla, ortadan kes. 2 tane gülün hazır.
Eskiden ben de "alabildiği kadar un " diyen tarifleri es geçerdim ama undan una çok fark ettiğini anlayınca hak verdim.
Kolay gelsin canım, sevgilerimle.
Ohh nefis görünüyor nowa hanım,cok severim bende bu tatlıyi. Elinize sağlık. Sevgiler
YanıtlaSilGörüntü harika :) Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilBlog fonuyla uyumlu olmuş...ellerinize sağlık..
YanıtlaSilellerinize sağlık.
YanıtlaSilNefis görünüyor, gürüntü enfes eminim lezzet de enfestir. Güllerden gidiyoruz, bize güzellikler getirsin. Tam bir tesadüf oldu. Şehrimize gül havası esti anlaşılan:))) Çok gül tatlısı gördüm ama bu kadar güzel yapılanını ilk kez görüyorum gerçekten, çok samimi düşüncem bu . Elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkürler canım. Gül havası mı esti, ne oldu bilmiyorum ama gülün her hali güzel oluyor. Görüntüsü, rengi, kokusu muhteşem. Hatta gülden ilham alarak yapılan her türlü iş, gülün güzelliğinden bir şekilde nasipleniyor.
SilSevgilerimle
Nowa Hanım insan bunları yemeye kıyamaz o kadar güzeller ki her biri sanki birer heykelcik sanat eseri:)))) Handan'ın da dediği gibi kimbilir tadı nasıl güzeldir:)))
YanıtlaSilellerinize sağlık!
sevgiler
Çok teşekkürler, Melis'çiğim. Akıllı ve marifetli insanlar öyle yöntemler icat etmişler ki kolayca "heykelcik" gibi oluyorlar. Yiyenler tadını da beğendi :)) Birlikte yiyeceğimiz günler olsun inşallah.
SilSelam ve sevgilerimle.
Harika gözüküyorlar elinize sağlık ..
YanıtlaSilNazik yorumlarıız için hepinize çok teşekkürler.
YanıtlaSil