4 Şubat 2013 Pazartesi

EBRULİ ŞAL


Sağlığınızın, huzurunuzun ve işlerinizin bereketli olacağı bir hafta dilerim !

Mevsim kış olunca el işleri de ona göre oluyor genellikle. Atkılar, bereler, şallar, yelekler bugünlerin vaz geçilmezi.

Sevgili komşum Zeynep Hanımın elinde örerken gördüğüm bu şalı çok beğendim, bitirince de fotoğrafladım. Sizin de görmenizi istedim.  
Tamamı haraşo ve bir defada örülüyor. Kenardaki fırfırları da fırfırın ortasına gelince geri dönerek birkaç sıra örerek yapıyor. Bitince de ipin rengine uygun pullar işledi. Hem ebruli hem de biraz ışıltılı çok hoş bir şal oldu. 
Aklınızda olsun belki motifsiz bir şal örmek istersiniz.
Sevgili Zeynep Hanıma hem bu güzel şal için hem de modellik yaptığı için teşekkürlerimle.









25 yorum:

  1. Zeynep Hanım'ın ellerine sağlık, yayınlayan olarak size de paylaşım için çok teşekkürler, gerçekten iç açan bir renkte bu şal, çok hoş, teşekkürler paylaşım için:).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel sözlerinizi ileteceğim, teşekkürler.

      Sil
  2. Çok sade ve şık renginide çok beğendim komşunuzun ellerine sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş !! hele fırfırlarına bayıldım bir fırfır delisi olarak. bu fırfırın nasıl yapıldığını hep merak etmişimdir. Zeynep Hanım'ın ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırfır birçok yerde güzel sonuçlar verir hatta bazen hayat kurtarır :)
      Çok teşekkürler.

      Sil
  4. çok güzelmiş gerçekten de, ama galiba ben fırfır kısmını çok beceremezmişim, öyle görünüyor. Bakıp, yutkunmakla yetineyim barii, güle güle giysin sahibi de, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman Elif hanım,

      Sen neler neler yapıyorsun, fırfırlar mı seni durduracak :)

      Çok teşekkürler.

      Sil
  5. valla baharı getirmiş gibisiniz içim açıldı ferahladım sayfanızı görünce! bu güzel yeşil şalla yeni temanız okadar harika görünüyor ki!
    Şal gerçekten çok şık olmuş rengi kadar yanındaki fırfırlarının şirinliği ve minik pullar da çok tatlı durmuş. Zeynep Hanım'ın ellerine sizin de paylaşımınıza sağlık:)))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıştan sıkıldım galiba :)
      Geçenlerde, misafirim vardı, Kent parka gittik. Hiç yaz gibi değildi, ıssız ve sessizdi.Kış da kış gibi değil, kar bile yok. Bahar gelsin bari :)
      Kuğuları koyma nedenim bu olmalı :)

      Melis' çiğim çok teşekkürler .

      Sil
  6. Öncelikle Zeynep hanımın ellerine sağlık. Samimi olarak çok beğendim. Bahar gibi olmuş.Sonra komşuluğun güzel taraflarını hatırlattığınız için her ikinize de teşekkür ederim.

    Merdivende karşılaştığımda "acaba komşu muyuz yoksa misafir mi?" tereddütleri yaşayan (komşuyu tanımıyoruz bile) bana; eskiden fütursuzca açık olan kapılarından içeri girip susuzsak su içtiğimiz, açsak yemek yediğimiz güzel komşularımızı ve komşulukları hatırlatığınız için de ayrıca bir daha teşekkürler.

    Hayatımız ne kadar çok değişmiş! Değişim her zaman iyidir de; bizdeki değişimler toplumsal bağlarımızı ne çok zayıflatmış meğer...

    Çok düşündürdünüz beni akşam akşam....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toplumsal bağlarımız, değerlerimiz fazlasıyla erozyona uğradı, çok haklısınız. Bunun birçok nedeni var. Çekirdek aile yapısına geçilmesi, göçler, suçların artması, sık sık konut değiştirmeler, insanların birbirine tahammülsüzlüğü... v.s.
      Aslında bir merhaba demek, arasıra birbirinin kapısını çalmak o kadar da zor bir şey değil.Ben o bakımdan şanslıyım ( siz şansa inanmıyorsunuz ama :), oturduğumuz apartmanlarda hep çok güzel komşuluklar yaşadık.Hatırlarsınız, eski komşularımdan hatıra çiçeklerim var, kendi isimlerini verdiğim :) Birçoğu ile hala telefonlaşırız, gider geliriz.
      Eski iş arkadaşlarımla 30 yıldır devam eden gün toplantılarımız var. Başladığımızda hepimiz bekardık, şimdi çoğunun torunları oldu :)

      Eskişehir olduğu için böyle değil, burada da birçok kişi apartmanlarında birbirlerini tanımadıklarından bahsediyorlar. Bence heryerde olduğu gibi, komşuluk ilişkilerinde de başı çekecek, insanları kaynaştıracak birilerine ihtiyaç var. Aslında hemen herkes bunu istiyor ama ilk adımı atmaktan çekiniyor. Bazı nemrutlar da oluyor elbet, onları kendi kabuklarında bırakmak en iyisi.

      Akşam akşam ne konular açtık :))


      Sil
  7. çok hoş olmuş.sıcacık : )

    YanıtlaSil
  8. ayyy bayıldımmmm cokk nefıs bır şal olmuş...helen fırfırı boncukları apayrı bır hava katmıs canım ..ellerıne saglıkk...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serpil Hanımcığım,

      Senin örgülerinden sonra bu sana çerez gibi gelir :)

      Çok teşekkürler canım.

      Sil
  9. cok güzel olmmuş canım komşunuzun ellerine sağlık banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İleteceğim, çok teşekkürler.

      Yine beklerim :)

      Sil
  10. günaydın ben geldim yine canım dün izlemeye alamadım galiba benim pc den kaynaklandı neyseki bu gün alabildim sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  11. Fırfır kısmısı değişik olmuş,ikinizin de emeğine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ben de en çok orasını beğendim, teşekkürler :)

      Sil
  12. çok güzel,kaç numara şişle örüldü ve kaç yün gitti acaba?

    YanıtlaSil
  13. 5 numara şiş ve Ören Bayan'ın kırçıllı tiftik yünününden 2 tane ile örüldü.

    YanıtlaSil

İçinizden nasıl geliyorsa.