22 Ağustos 2014 Cuma

DARALAN ELBİSEYİ HEM GENİŞLETMEK HEM DE ŞIKLAŞTIRMAK İÇİN

Herhangi bir sebeple daralan bazı giysilerin nasıl genişletilebileceği hakkında yayınladığım buradaki yazımın çok tıklandığını görünce bu konuda önemli bir arayış olmasına karşın pek fazla kaynak olmadığını anladım.  
Bir nebze de olsa katkı sağlamak amacıyla nette rastladığım bu yayını paylaşmak istedim. Bu yöntemle bir elbiseyi 1 veya 2 beden büyütmek mümkün olacaktır. Aynen uygulayacak veya buradan esinlenerek daha farklı işler çıkaracaklara şimdiden kolay gelsin, diyorum.
Genişletmek üzere seçtiğiniz elbisenin yanlarından ve omuz-kol bölgesinden 2 ila 5 cm arasında (karar sizin) şeritler kesip çıkarın. Dikiş paylarını dikkate almayı unutmayın.
Elbisenin kumaşına kontrast renkte (veya desende) bir kumaş seçin. Elbiseden kestiğiniz parçaları kumaşın üzerine yerleştirin. Bir beden büyütmek için dikiş payına ilaveten her parçanın iki yanından 0,5cm fazla kesin. Daha fazla genişletmek isterseniz daha büyük paylar bırakın. Ayrıca, etek ucuna dikilmek üzere dilediğiniz genişlikte bir parça daha kesin. Hepsini yerlerine dikin.
 
İşte bir elbiseyi kurtardınız, üstelik tarz ve şıklık katarak.
Kaynak

8 yorum:

  1. Çok faydalı bilgiler, ama umarım rejimim fayda verir de, artık genişletmem gerekmez, hep daraltırım, heeppp..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilo almamak, alınanları da hemencecik vermek en iyisi elbette. İnşallah bol bol daraltırsın elbiselerini, ha gayret !

      Sil
  2. Süper yöntem teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  3. çok faydalı bilgi teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize çok sevindim, yorum için teşekkürler.

      Sil
  4. Çok pratik ve kolay görünüyor, ama benim gibi bir acemi nasıl yapar bilmem :)) PAylaşım çok faydalı olmuş, teşekkürler, sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz çok ustaca işler yapıyorsunuz, eminim bunu da rahatça yaparsınız.

      Sil

İçinizden nasıl geliyorsa.