3 Ocak 2015 Cumartesi

YAĞMURLU KAPI SÜSÜ / PANO

Keçe işlerine devam ediyorum. Benim için işi zevkli yapan, her panoyu yaptığım kişi veya kişilere özel olarak tasarlamam. Onların zevkleri, yaşantısı, aile yapısı, bazen de isimleri benim için çıkış noktası olabiliyor. O kişi veya kişileri odak noktasına aldığım kompozisyonlar hazırlıyorum. Onları simgeleyen figürler ve onlarla ilgili çeşitli dileklerimi ifade eden semboller kullanıyorum.
Bu panoyu da Doğa ve Yağmur adında güzeller güzeli iki kardeş için hazırladım. Odalarına renk ve enerji katacağına inanıyorum.




NOWA dükkanda diğer tasarımlarımı da görebilirsiniz.

22 yorum:

  1. Hepsi birbirinden güzel elinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel oluş, elinize sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Her zaman ki gibi cok guzel olmuslar.Ellerinize saglik:)

    YanıtlaSil
  4. Renkler gerçekten çok iç açıcı ve enerji veriyor.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renkleri seviyorum, hele sözkonusu çocuklar olunca :)
      Teşekkürler

      Sil
  5. Şahane bayıldım, elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu yorumunuza bayıldım :)) Çok teşekkürler.

      Sil

  6. İtiraf etmeliyim ki elimi hiç dokunduramadığım keçeye genelde soğuk da duruyorum. Sanırım bunun esas nedeni de malum sitenin ticaret yapalım derken ipin ucunu kaçırması olması.

    Yanlış anlaşılmasın aman; o malzemeyi sizin gibi çok iyi kullanan çok insanlar, bu işin ustaları var. Sözüm sadece binbir emekle üretilen keçenin; satışı yapılsın da nasıl yapılırsa yapılsın anlayışı ile çook kötü işlerde kullanılması teşvikine ve onların da ödüllendirilmesine. O denli harc-ı alem hale getirildi ki gözümde şimdi benim için keçe imajı ile ucuz Çin malları aynı kefede. Ne kötü değil mi?

    Bunu şunun için yazdım. Çok sayıda keçe ile uğraşan blogları izliyorum ama çok azına uğruyor ve yorum yapıyorum. Siz de onlardan birisiniz.

    Gelelim çelenge... Özellikle boncuklarla tamamlanmasını çok sevdim. Çok iyi düşünmüş ve uygulamışsınız. )

    Kapısını bekleyeceği odanın ev sahibeleri Doğa ve Yağmur hanımlar güle güle kullansınlar. Odalarından kıkırdamaları ve kahkahaları hiç eksilmesin.

    Ellerinize sağlık; onlar sağ olsun ki siz hep böyle güzellikler üretebilin...

    İyi bir hafta olması dleklerim ve sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  7. Keçeden hoşlanmadığınızı çok iyi biliyorum :) Sizi haklı çıkaran o kadar çok sebep var ki gerçekten. Kıyısından köşesinden yaşadığım bazı tecrübelerden dolayı ben de uzun zaman ısrarla keçeden uzak durdum. Neredeyse sizinkine yakın bir bakış açım vardı.
    Diğer taraftan, kumaştan küçük figürler dikmeyi seviyorum ; Kuşlar, kediler, baykuşlar, kardan adamlar, bebekler... Hatta bana ilk yorumunuzu tüylü fillerimle yapmıştınız. O filler sayesinde tanışmıştık :) Kumaşla çalışırken kenarların atması, saçaklanması oluyor ya, özellikle minik işlerde epey uğraştırıyor. Hatta o fillerin tüyleri o yüzden olmuştu :)) Aplike yaparken kumaşı önceden telalamak bir çözüm ama o yöntem de her yerde kullanılamıyor.
    Sonra Mehtap Kaya hanımın o güzelim keçe evlerini, yılbaşı çoraplarını, nazarlıklarını göre göre en nihayet denemeye karar verdim. Keçe kenarlarının atmaması büyük avantajdı. Kendim için bir kapı çelengi yaptım ve ne olduysa ondan sonra oldu. Gören istedi, gören istedi. Ben uzak durmaya çalıştıkça, benden hep keçe işleri istediler.
    Keçeyi bir çeşit kumaştan çok, kil çamuru gibi işlemeyi seviyorum. Üç boyutlu figürler, derinliği olan tablolar yapıyorum kendimce. İlaveten boncuklar, taşlar gibi malzemeler kullanmak da eğlenceli oluyor.
    Her zamanki gibi samimi düşüncelerinizi paylaşmanıza memnun oldum. Bunu yapan çok az insan var. Ayrıca keçeye muhalefetinize rağmen en azından yoruma değer görmeniz benim için çok değerli, teşekkür ederim.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık, cici cici olmuş.

    YanıtlaSil
  9. Çok emek verilmiş, ince ince her ayrıntı düşünülmüş ve sonuş şahane olmuş, ellerine sağlık :))
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zevk almasam yapılacak iş değil aslında :) Bu güzel sözler için teşekkürler.

      Sil
  10. Bravo, şahane olmuş. İnce bir iş, ancak çok sevilirse yapılabilecek, yüksek sabır isteyen, ama sonucu harika bir iş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ah, ne hoş iltifatlar bunlar ! Şımarırım ama :)) Çok teşekkürler.

      Sil
  11. ne kadar güzel ne kadar ince ve harika detaylarla dolu bir tasarım olmuş Nowa Hanım! hayran kaldım....
    ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melis'çiğim, ben bu işlerle oyun oynar gibi zevkle uğraştığım için, bu güzel sözlerinize biraz da hayretle karışık seviniyorum.
      Çok sağ ol canım.

      Sil
  12. That is beautiful!! I love all of the detail!! #SCBH2015

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. You made me happy ! Thank you for visit and comment.

      Sil

İçinizden nasıl geliyorsa.