30 Kasım 2015 Pazartesi

BAYKUŞLU KANAVİÇE PANO

Merhaba ! Önceki yazımda bahsetmiştim, uzunca bir süre evimden uzaktaydım. Evdeki dikiş makinemden, kumaşlarımdan, keçelerimden, silikon tabancamdan... ve her türlü hobi malzemelerinden de. Hiç boş durmadım ama yapabildiğim tek el işi bu minik kanaviçe pano oldu. Giderken evde bulduğum birkaç yumak ve bir parça etamin götürmüştüm yanımda, fırsat buldukça çarpılarım, diye. Elimdeki iplik renklerine göre netten şablon araştırdım. Ama etamin çok sık delikli, ipler kalınca olunca epey zorlandım. Neyse, ortaya böyle bir şey çıktı :)
 Uzun yıllar sonra ilk defa kanaviçe işi yaptım, tabii artık gözlük takarak  :( Bakalım bu minik pano nasıl bir yerde değerlendirilecek. Yapmak isteyenler için şeması burada.
 Yılbaşı yaklaşıyor ya, Yılbaşı çiçeğim hazırlıklarını tamamladı ve bol bol çiçeklendi. Tam anlamıyla coştu  :)
Sağlık ve mutlulukla kalın, işleriniz rast gitsin.

42 yorum:

  1. Pek sevimli:) elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plansız programsız bir iş oldu :)) Çok teşekkürler.

      Sil
  3. bu çiçek beni çocukluğuma götürdü... küpe çiçeği :) bayılırdım

    sevgiler...

    www.obiranne.net

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizi bir an için de olsa çocukluğunuza götürebildiğime sevindim - zamanda yolculuk yaptırmak önemli iştir :))
      Sevgilerimle

      Sil
  4. Baykuşlar çok sevimli elinize sağlık . Deseni kaydettim teşekkürler . SEVGİLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deseni beğendiğinize sevindim. Sizinki çok daha düzgün olacaktır :))
      Sevgilerimle

      Sil
  5. Gelme demişsiniz ama geldim :( İstenmeyen misafir de olsam iki laf atmadan gitmem...

    Çok çeşitli alanlarda blog yazabilecek olmama rağmen; israrla, inatla ve bilerek kendime etamin köşesi açtım; içimde birikenlerden bir kısmı ile harmanlayıp, etamin üzerinden iletişim kuruyorum dostlarla. İki amacım var ta başından beri; ilki kendimi iyi ifade ettiğimi düşündüğüm bu alanda ilerleme kaydetmek ve ilerlemeleri günce gibi bloga kaydetmek (arşiv oluşturmak da diyebiliriz) İkincisi de kanaviçenin zorluğu ve emek yoğun özelliği nedeniyle uzak durmayı tercih eden ama bu işe ilgi duyanları özendirmek, heveslendirmekartık ne derseniz...
    İlk neden, bana bağlı olduğu için rutini oturttum; vaktim ve keyfim oldukça güncelliyor, güncelleniyorum.

    İkinci neden için (heveslendirmek vs.) sözüm size. Umarım bu işe başlamanıza vesile olmuşumdur (evet deyin :) ) Siz neden bunca yıl uzak durdunuz ki bu işlerden? Seçtiğiniz şablon emek isteyen ve çok şeker bir şablonm. İplik kalınlıkları nedeniyle zorluk yaşatsa da üstesinden pek de güzel gelmişsiniz işte; daha ne olsun.

    Lütfen burada bırakmayın, devam edin. Trend, moda vs. eskiye doğru dönüş yaşarken ve kanaviçe her türlü objeye güzel duygular katarken; üretimlerinizin içine yerleştirip daha trend, daha sıcak objelere imza atarsınız gerçekten.

    Bence devam edin ♥

    Neyse, misafirliğin uzunu makbul değil (zaten de eğreti oturuyorum) hadi bana müsade:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptıklarımı görmenize yüzüm olmadığı için "gelmeyin" dedim ama siz de çok iyi biliyorsunuz ki her zaman başımın üzerinde yeriniz var.
      Yazdığınız blog alanı konusunda siz en doğrusunu yapıyorsunuz. Amacınıza uygun olarak seçtiğiniz bir yolda kararlılıkla yürümek, bence de en doğrusu. Semeresini de görüyorsunuz, hedeflediğiniz her iki konuda da çok başarılısınız. Neredeyse 40 yıl sonra elime etamin almamda çok büyük etkiniz var :))
      Benim durumuma gelince burada anlatmanın ne yeri ne imkanı var ama özetin özeti dersek; Bilinen veya duyulanlardan oldukça farklı zor şartlarda başlayan ve öyle devam eden bir yaşamda gerçekten büyük gayret, özveri ve inatla Türkiye'de çok çok az kadının gelebildiği noktalara geldim. Bunları yaparken özel hayatımda olsun, iş hayatımda olsun önüme sürekli engeller kondu. En verimli olacağım dönemde emekli olmak durumunda kaldım. O zamandan beri oğullarım ve çevremdekiler bana çeşitli işler yapmam için çok baskı yapıyorlar. Ancak bu uzun mücadelenin sonucunda sağlığım ve özellikle sinirlerim çok yıprandı. Bu yüzden, kendimi baskı altında hissedeceğim her türlü işten kaçar oldum. Boş durmak da iyi gelmediği için heves ettiğim işleri zevk aldığım sürece yapıyorum. Daldan dala atlamam ondandır, bir nevi terapi uyguluyorum. Bu blog da bir bakıma "bir delinin hatıra defteri "
      Kanaviçe işleri ise bende çok eski ve derindir ve başlı başına ayrı bir hikaye konusudur, öyle de kalsın. Hiç belli olmaz, bir gün kendimi tekrar etamin ve ipliklerin arasında gömülmüş bulabilirim :)
      İlginiz, zaman ayırmanız ve paylaştığınız her şey için çok teşekkür ediyorum. Bendeki yeriniz çok ayrı ve özeldir. Sanal ortamda da olsa sizi tanıdığım için cidden çok memnunum. Sizin gibi donanımlı, entellektüel, erdemli ve faal insanların varlığı bana iyi hissettiriyor. Sağ olun, var olun !


      Sil
  6. Epeydir yazamadım sevgili Nowa. Tulum paylaşımınız için çok teşekkürler. Yapmasam da seyretmesi güzel.
    Desen güzel, baykuşlar sevimli, evet ipiniz biraz kalın düşmüş. Ben de acele ediyorum bir elişine başlarken sonra da kendimi herkesten önce eleştiriyorum. Uzun süredir izleyeniniz olarak Nurdan hn. gibi kaneviçe/ etamin işi ya da, devam edin derim. Ne güzel panolar yaparsınız kimbilir. Kemerler bileklikler... Müge ç. kardeşe bir not belki okur: Yılbaşı çiçeği benzese de çiçekleri küpe biraz farklı bir çiçek. Sevgim canlandı, alacağım bir tane. Güle güle bakın çiçeğinize, şimdiden güzel bir yeni yıl dilerim. e.t.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizden tekrar haber almak ne güzel, hoş geldiniz!
      Tavsiyeniz için teşekkürler, aklımda bulunsun :)
      Yılbaşı çiçeği ile Küpeli konusunda haklısınız, benzerlikleri olsa da farklı çıçekler. Yılbaşı çiçeği bir kaktüs cinsi, Küpeli değil, mesela.
      Ama Müge hanımın çocukluk anılarına dokunmuşken, öyle kalsın istedim, hatırladığı şey daha değerli bence.
      Daha sık yazmanız dileği ve sevgilerimle.

      Sil
  7. Ben de son zamanlarda instagrama müdavim oldum. Elim bir beğenme tuşu, bir kalp falan aradı :) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, instagram öyle bir deformasyon yapıyor :))
      Çok teşekkürler, sevgilerimle

      Sil
  8. Baykuşlu panouyu çok sevdim emeğinize sağlık. Yılbaşı çiçeğini çok severim ama birtürlü büyütüp çiçekli dönemini göremiyorum o büyüyüp çiçekleneceği zaman ben yollarda oluyorum kısmet olmuyor sizinkini doya doya izledim gerçekten çoşmuş. Maşalllah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiçekler de bakım ve ilgi istiyor, sık sık evden uzaklaşmak onları etkiliyor gerçekten. Siz de yollardaki, gittiğiniz yerlerdeki çiçeklerle ilgileniyorsunuzdur :)
      Sevgilerimle

      Sil
  9. O baykuşlar ne güzel!" Azıcık el becerim olsaydı keşke" dedirtti görünce :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El beceriniz vardır belki, hiç denediniz mi ? Bunlar o kadar zor işler değil, ilgi duyup başlamak yeter.
      Sevgilerimle

      Sil
  10. Ay yerim o baykuslari, pek yakismislar yerlerine:)) Insan alisinca eli bos duramiyor degil mi? Illa birseyler yapacak:))
    Ayyyy cocukluguma gittim cicegi gorunce. Bizimde vardi, hakikaten ne enteresan her yilbasida acmasi.
    Kurudugunda : ayyyy artik yilbasi olmayacakmi dedigimi hatirliyorum:) (Nesafmisim ayol ben:))
    Ellerine saglik, cok guzel olmus, pano halinide gorelim ama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevlüde'ciğim, neşen satırlardan saçılıyor, ne güzel :)
      Eskiden evlerde, bahçelerde daha çok çiçek görüyorduk. Herkes görünce çocukluğunu hatırlıyor, aslında üzücü bir durum.
      Enerjin ve neşen daim olsun, sevgilerimle

      Sil
  11. Çiçeğinize maşallah ben bakamıyorum ama uzaktan güzel çiçek severim ;)) İşlemeyi çok beğendim çıktısını alıp ben de deneyeceğim ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzaktan mı, o da güzelmiş :))
      Yapın yapın, işlemesi zevkli oluyor :)
      Sevgilerimle

      Sil
  12. çok sevimli olmuş bu nowa!
    cicimi cici ellerine sağlık:)
    çok özeniyorum çarpi işine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır özeniyorken hemen başla, zor bir iş değil.
      Çok teşekkürler, sevgilerimle

      Sil
  13. Çok sevimli, güzel bir iş olmuş. Daha ne olsun:)
    Çiçeğinize de MAŞALLAH.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Tülin hanım.
      Sevgilerimle

      Sil
  14. Ne severdim kanaviçe yapmayı çocukken.En keyifli anılarımdan biridir doğrusu.Senin yaptıkların ayrı bir güzel olmuş, bu yaz kızlarıma öğretebilsem de yapsalar vallahi bayıldım :-)

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kanaviçe herhalde ilk öğrenilen el işlerinden biri :) Kızlara ğretmekte fayda var, eski deyimle "elleri kırılır". Yani el becerisi kazanırlar, başka işlere de yatkınlıkları sağlanır.
      Sevgilerimle

      Sil
  15. Blog dünyasında tanıdığım hamarat on parmağında on marifet olan bir hanımlardan birisin canım .Pano bir harika yürekten kutluyorum vee kanaviçeyi çok severim şablona bittim bayıldım sağlığım müsade etse inan yapmak isterdim :)yaşam mücadeleni okudum dik durup güçlü olmanı takdir ettim Nowa'cığım kocaman kucak dolusu sevgi ve selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Aysel hanım, böyle düşünmeniz için ne gördünüz bilmiyorum ama güzel sözler duymak her zaman iyi geliyor :) , çok teşekkür ederim.
      Şablonu, elimdeki iplik renklerine göre netten bulduğum şablonlar içinden seçtim. Yanlış hatırlamıyorsam, bileklerinizde bir sıkıntı vardı galiba. Dilerim bir an önce iyileşin ve dilediğiniz işlemeleri, örgüleri doya doya yapın.
      Sevgilerimle

      Sil
    2. Canım yukarıda zor şartlarda gayret ve özveri ile buralara geldiğini yazmışın o yüzden güçlü olman hoşuma gittiği için takdirlerimi sundum :) çiçeğine de bayılmıştım yazmayı unutmuşum maşallah hep açsın hiçç solmasın :)

      Sil
    3. Aysel Hanımcığım sen ne tatlı bir kadınsın :)) Allah sana sağlıklı uzun ömürler versin.

      Sil
  16. Aferin, anlayışlı çiçek..Biraz da onlar yardımcı olmalı insana değil mi ya bu koşturmacalı günlerde :)) Baykuşlar çok tatlı bu arada, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adı üstünde - yılbaşı çiçeği :)) O da kendi misyonunu biliyor ve zamanında yerine getiriyor, bize rağmen :)
      Ziyaretin ve düşüncelerini paylaşman çok iyi geldi, sağ ol arkadaşım.
      Sevgilerimle

      Sil
  17. Yılbaşı çiçeğini rahmetli annem çok güzel yetiştirirdi,her sene banada yapar ama ben bir türlü yaşatamazdım .Beni o günlere götürdünüz.Baykuşlar çok sevimli olmuş ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel, size annenizi hatırlatmışım, nur içinde yatsın. Eskiden evler daha küçüktü, sobalıydı ama yine de daha çok çiçek olurdu sanki.
      Ziyaretiniz ve içten yorumunuz için çok teşekkürler.
      Sevgilerimle

      Sil
  18. Etamin işlemeyi bende çok seviyorum. Bu aralar bir epey takıntı oldu bende. Özellikle minik minik panolar, çerçeveler yapmaya bayılıyorum. Sizin şablonunuza da bayıldım. Ellerinize sağlık. Instagramda da yorum yapmıştım. Çiçeğiniz bir harika. Maşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, sizin yaptığınız panolar çok güzel olmuştu :) Çiçeğim puanları topluyor :)) Çok teşekkürler.
      Sevgilerimle

      Sil
  19. İki güzellik bir yayın da ne güzel buluşmuşlar böyle :) Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş sık kumaşta ip de kalın olunca kabartma gibi olmuştur. desen süpermiş.
    Yılbaşı çiçeğine maşallah nazarlar uzak olsun:)) Sevgilerle canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, biraz kabartma gibi oldu :)) Olsun, yine de bitirip ortaya çıkardım :) Bir çiçek bile nasıl bazı şeyleri hatırlatıyor, neşelendiriyor hatta bütün takdirleri toplayabiliyor. Çok teşekkürler.
      Sevgilerimle

      Sil
  20. Kaneviçe süper olmuş, yılbaşı çiçeğine ise bayıldım. Hastasıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yılbaşı çiçeği coştu, hepimizi coşturdu ve bütün puanları topladı :))
      Sevgilerimle

      Sil

İçinizden nasıl geliyorsa.