28 Ekim 2014 Salı

POŞETLİK

Son yıllarda toplum yaşantımızda ne çok değişiklikler oldu ve ne yazık ki hep olumsuz yönde. Şöyle bir an durup düşünseniz, hemen birkaçını sayarsınız. Bunlardan biri de, komşuluğun yok olmaya yüz tutmasıdır. Oturduğunuz apartmanda kaç komşunuzu tanıyorsunuz ? Apartman girişinde ya da asansörde karşılaşınca selamlaşıyor musunuz ? Aynı çatı altında acaba kimlerle yaşıyorsunuz ?

Ben şanslıyım, çok iyi görüştüğüm birkaç komşum var. Bir hastalık veya acil durumda kapısını çalabileceğim, tatile gittiğimde çiçeklerimi sulayabilecek, arayan olduğunda ilgilenebilecek insanlarla aynı çatı altında yaşadığımı bilmek huzur ve güven veriyor. İşin kaymağı ise sabah kahvelerimiz, fırsat buldukça birlikte geçirdiğimiz keyifli saatler. 

Bütün bunların poşetlikle ne alakası var diye geçiyor aklınızdan, değil mi. Var var, elbette. Çok sevdiğim komşularımdan birine sabah kahvesine gitmiştim. Mutfakta köpüklü kahvelerimiz eşliğinde sohbet ediyorduk. Bir ara naylon poşetlerinin bir büyük poşet içinde durduğunu fark ettim. Plastik poşetliği eskidiği için atmış, yeni bir şey bakacakmış. Ben sana dikivereyim, dedim, ondan kolayı mı var sanki.
Bu gömleğimde ufak bir çamaşır suyu lekesi olmuştu, kenara ayırmıştım. Komşumun mutfağının renklerine de uygundu.
Gömleğin ön kısmından küçük, arka ve kollardan da büyük poşetlik diktim.  Küçük ve büyük poşetleri ayrı dursun, ihtiyaca göre kullansın diye. Alt ve üst kısımlarına lastik geçirdim ve birer askı ilave ettim.
Gömleğin düğmelerini dekoratif olsun diye bıraktım ama araları açılmasın diye dikiş attım. İyi günlerde kullansın, canım arkadaşım.

13 yorum:

  1. Son günlerde sık sık "Bizim Aile" filmini internette izler durumda buluyorum kendimi. Hayatımızdan çok şeyler eksildi, bizler de değiştik aslında.

    Bizi biz yapan değerlerimizi çok törpüledik;korkularımız, güvenlik zaafımız, gündelik stres ve beklentilerimiz ile paralel kapandı açık duran kapılar. En azından metropoller için durum bu.

    Poşetlik fikri de uygulaması da çok nostaljik olmuş. Komşunuz güle güle kullansın; dostluklar pekişsin ve daha da artsın efendim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanla herşey değişiyor, belki değişmek zorunda. Ama keşke bu değişim olumlu yönde olsa. İyi ve güzel olanları değil de, kötü ve zararlı adetlerimizi, yaşam biçimlerimizi arkada bırakabilsek. Adeta geri geri gidiyoruz. Üstelik teknoloji ile ters orantılı olunca bunlar eskisinden daha da tehlikeli oluyor.
      Neyse, bu kadar karamsarlık iyi değil. Umarım iyi yönde uyanış ve gelişmeler bir an önce başlar.

      Sil
  2. Sen benim de komşum olur musun ?? ;))

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar şanslısınız,bizler büyük şehirlerde bu güzellikleri yitirdik maalesef.
    Değerlendirme fikrinizede bayıldım ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısınız, gerçekten şanslıyız. Bir komşumun şimdi oturduğumuz evden daha büyük ve konforlu evi var, eşi oraya taşınalım diyor ama o komşularından ayrılmak istemediği için oraya gitmiyor.
      Değerlendirmeye gelince, benim eve gelen bir eşya benden kolay kurtulamıyor :))

      Sil
  4. Hem gömlek değerlenmiş hem de komşunuz mutlu olmuştur ne kadar güzel düşünmüşsünüz. Elinize sağlık :) sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel bir konuya değinmişsiniz Nowa Hanım, komşuluk artık gerçekten yok olmuş. Yeni taşındığım bu şehir ve apartmanda bunu daha da hissettim. Öyle ki selam verince cevap vermeyen komşular var... Bu yüzden siz gerçekten şanslısınız. Ayrıca komşularınız da sizin gibi komşuları olduğu için şanslılar... Ellerinize sağlık çok güzel bir değerlendirme yöntemi olmuş....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef Melis'çiğim, toplum yaşantımız çok kan kaybediyor. Giderek daha yalnız, güvensiz, riyakar ve saldırgan bir toplum olduk.
      Balık baştan koktuğu için, başı değiştirmeden bu gidişi durduramayız, ne yazık ki.
      Sevgilerimle

      Sil
  6. Çok güzel bir değerlendirme olmuş, elinize sağlık;) çok iyi fikir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizler elimizdeki imkanları gıdım gıdım değerlendirmeye çalışırken birileri de bizim vergilerimizle 1000 odalı saraylar yaptırıp süper lüks özel uçaklarla geziyor...

      Sil

İçinizden nasıl geliyorsa.