12 Haziran 2016 Pazar

BALKAN GEZİSİ - SOFYA

Merhabalar! Bloguma daha çok vakit ayırmak istedikçe, araya hep bir şeyler giriyor. Çok şükür ki iyi şeyler. Bu yıl leyleği tarlada görmüştüm ama bir geziyorum, bir geziyorum... Havada görseydim nasıl olacaktı acaba, evlere gelmezmişim :))
 Baştanbaşa Balkan turuna gittik. Çok yoğun bir program, oldukça yorucu bir tempo ama bir o kadar da zevkli ve güzeldi. Harika bir rehberimiz vardı, o kadar çok şey öğrendim ki. Çok memnunum, çok !
 Gezi 9 gün, 7 gece sürdü. Her gün başka bir ülke, birkaç şehir ve başka bir otel. Kaç tane sınır geçtik saymadım ama pasaportum damgalarla doldu ve epey yıprandı.
 İlk durağımız Bulgaristan'ın başkenti Sofya idi. Elimden geldiğince fotoğraf ve video çekmeye çalıştım. İyi ki çekmişim, yoksa o tempoda nerede ne gördüğümü ve ne öğrendiğimi karıştırırdım. Şimdi sakin ortamda o fotoğraflara bakarken her şeyi tekrar hatırlıyor ve yaşanan eğlenceli olaylara bir daha gülümsüyorum.





 Yukarıdaki, Türk konsolosluğu binası. Aşağıdaki ise konsolosluğun üzerinde bulunduğu cadde ve hala "İstanbul yolu " adını taşıyor.
Bundan sonraki durağımız Bosna Hersek'in başkenti Üsküp olacak. Bu hamarat küçük kızı, Bulgaristan - Bosna Hersek sınırında beklerken gördüm :))


10 yorum:

  1. yakın zamanda ben de bi Balkan turuna katıldım.Sofya'da kalamadık biraz zaman geçirdik,yemek yedik.bayıldım doğrusu yeniden gidebilmeyi isterim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turla biz de fazla kalamadık ama ben daha önce birkaç defa gitmiştim. Orada yaşayan bir arkadaşımda kalmıştım, o zaman rahat rahat gezmiştim. Gerçekten çok güzel ve sakin yerler. Oradakiler pek memnun değil ama gezmek için uygun.

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Evet, yazıda da belirttiğim gibi Baştanbaşa Balkanlar turu ile gittim.

      Sil
  3. çok görmek istediğim bir şehir, teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil
  4. Ne iyi etmişin canım sefan olsun inşallah başka yerleride görmen nasip olur .Resimlerinle oraları görmüş kadar oldum paylaştığın için teşekkürler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah inşallah! Ne zamandır gidenlere özeniyor, oraları görmek istiyordum, çok şükür nasip oldu.

      Sil
  5. Şimdi ben de ülkemden çok uzaklardayım. Balkanlar seneye kaldı :( sizin resimler ve anılarınızla idare edicem artık. Ne yapalım. İyi ki varsınız :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gezin dolaşın ve sağlıkla dönün. İnsanın kendi memleketi gibi yok, her şeye rağmen.

      Sil

İçinizden nasıl geliyorsa.