23 Ağustos 2012 Perşembe

TIĞ İŞİ MASA ÖRTÜSÜ

Bu örtü, rahmetlik babamın büyük teyzesinden hatıra kaldı. Hesapladım  80 - 90 yıllık, antika olmuş artık. Ne garip, bunu ören eller çoktan toprak oldu ama örtü belki benden sonra da birilerinin masasını süslemeye devam edecek.
İnsanın, ölümünden yıllar sonra bile anılması ve hayır dua alması, bıraktığı eserlerle mümkün demek ki. Kimi cami, hamam, çeşme yapıyor kimi el işi dantel.





12 yorum:

  1. Dantel bu işte, hiç modası geçmez, emeği yüklüdür, en güzel anıdır, kımetlidir, kolay kolay eskimez, daha ne diyeyim, mutlulukla kullan :)
    Kurtçukları ne güzelmiiiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dantel hakkında çok haklısınız, insandan daha uzun ömürlü olduğu da kesin. Çok teşekkürler.

      Sil
  2. Teyzenizin ellerine sağlık Allah rahmet eylesin ne güzel bir hatıra bırakmış.Kenarındaki işi çok beğendim.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. gördün mü, beceriklilik genetik bi şey işte, hem yetenek nesilden nesile geçiyor, hem de o yetenekli ellerden çıkanlar. Nur içinde yatsın, Allah Rahmet Eylesin.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, bloğunuzu az önce keşfettim.Bundan böyle takipçinizim. sizi de benim bloğuma beklerim.yucel-eser.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. maşallah.. emeğe bak.. çok güzel olmuş.. rahmetli teyzeniz çok emek vermiş belli.. sizde sziden sonrakilere aktarın mutlaka :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginiz ve güzel sözeriniz için teşekkürler.Umarım benden sonrakiler de değer verirler.

      Sil
  6. Sevgili Nowacraft, muhteşem bir güzellik. Çok teşekkürler paylaştığın için. Hemen arşivime aldım ve sıraya koydum. Çok özel bir model. Otantik, klasik ve çok zarif. .....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize, daha doğrusu değerlendirebildiğinize çok memnun oldum. İnşallah modeli yeniden uygular ve devam etmesini sağlarsınız.

      İlginiz ve vakit ayırıp beni de durumdan haberdar etmeniz büyük incelik, teşekkür ederim.

      Sil

İçinizden nasıl geliyorsa.