26 Haziran 2014 Perşembe

AŞURE PASTASI / Ramazan ayı hayırlı olsun

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 su bardağı kuru kayısı (doğranmış)
1/2 su bardağı ceviz içi 
2 adet elma rendesi (ince tarafla)
2 tatlı kaşığı hindistan cevizi rendesi
1 paket kabartma tozu

Bütün malzemeler karıştırılır ve yağlanmış tepside 170 derece fırında pişirilir. Soğuduktan sonra 1 çay bardağı su ve 1 çay bardağı toz şeker soğuk olarak karıştırılır ve kekin üstüne dökülür.
  Kreması için :
1 litre süt
6-7 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba  kaşığı nişasta
1 paket krem şanti
Krem şanti hariç malzemeler karıştırılıp pişirilir. Ilınınca krem şanti ilave edilirek karıştırılır ve kekin üzerine dökülür.

Önemli not : Ölçüler kare borcam içindir. Benim gibi daha büyük borcama yapmak isterseniz tarifteki malzemeleri bir buçuk kat olarak kullanın.                                                                                         
Bereketiniz bol, ağız tadınız hep yerinde olsun.

28 yorum:

  1. adındanda anlaşıldığı gibi içinde yok yok sanırım:)

    YanıtlaSil
  2. Kekin ismi kalori bombası olarak değişmeli :) enfes görünüyor Allahım yiyip yiyip kilo almayanlardan olaydım iyiydi :D

    YanıtlaSil
  3. Offf, içim gitti vallahi :) Denesem bi :) Un aradım tarifte ama yerini irmik almış, irmiği de hep sütlü tatlılarda kullandım şimdiye kadar, böylesini deneyeyim bi de...
    Aşureyi de hem yapmayı, hem yemeyi çok severim, deneyince yazayım yorumumu :)
    Ellerinize sağlık, afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim, çok değişik ve lezzetli üstelik kolay- tutmama gibi bir durumu yok. Hadi yapın ve fikrinizi yazın, beklerim :)

      Sil
  4. Ellerine sağlık, Ramazan tüm insanlığa hayırlar getirsin inşallah ...

    YanıtlaSil
  5. benim icin bayramlik tatli olmus :) ellerine saglik canim benim seninde ramazanini kutluyorum Allah hepimizin dualarini ve tuttugumuz oruclarimizi kabul etsin
    sevgiler♥

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.Denemem lazım ediğim tariflerden biri.
    :))

    YanıtlaSil
  7. Hiç duymamıştım çok değişik bir tarifmiş. Elinize sağlık Nowa hanım, hayırlı ramazanlar.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ilk gördüğümde çok tereddüt etmiştim ama güzel oluyor.

      Sil
  8. Süperr bir pasta olmuş nefis gözüküyor. Ben genelde kurabiyeye ekliyordum bu malzemeleri ama pasta fikri de harika. Elinize sağlık. Hayırlı ramazanlar ..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı malzemelerle ne çok değişik tat ve görüntü elde edilebiliyor, değil mi ?
      Teşekkürler, benden de sevgiler.

      Sil
  9. Ellerine sağlık, tam ramazanlık olmuş..Sana da bereketli, neşeli, apaydınlık bir Ramazan dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel dilekler, çok teşekkür ederim. Hepimize olsun inşallah!

      Sil
  10. Ellerine sağlık ben de benzer birşeyler yapıyorum ama şeker yerine pekmez ve bir de tahin ilave ediyorum:)) afiyet bal olsun, hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmm, öylesi daha da hoş olabilir. Denemek lazım.

      Sil
  11. seninde ramazanın hayırlı olsun tatlıda harika gözüküyo afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlıkla, huzurla nice Ramazanlar olsun. Teşekkürler.

      Sil
  12. Enfes gözüküyor,hemen deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  13. Bir lezzet senfonisiydi,hayran kaldım.Glutensiz bir tarif haline getirerek ve size de link vererek bloğumda paylaştım.Teşekkürler.http://sebboycicegi.blogspot.com.tr/2014/07/glutensiz-bayram-tatlisi.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gittim baktım , çok güzel bir yorum olmuş ellerinize sağlık. Bloğumu kaynak gösterip link vermeniz de çok ince ve düşünceli bir davranış, teşekkürler.

      Sil

İçinizden nasıl geliyorsa.