10 Aralık 2015 Perşembe

BİR MELEK VE BİRAZ IŞILTI

 Merhaba! Önceki yayınımda, 2 ay kadar evden uzakta olduğumdan bahsetmiştim. Komşularım sağ olsun, çiçeklerimi suladılar ve evle ilgilendiler. Ama sadece sulamak yetmiyor demek ki bazı çiçeklerim öldü veya epeyce kötü görünüyorlardı. Ben sık sık topraklarını kabartırım, kuruyan yapraklarını temizlerim, uzayan dalları bağlar veya desteklerim, onlarla konuşurum hatta çiçek açmayanlara çıkışırım. Benim dırdırımın müptelası olmuşlar demek ki eksikliğine dayanamadılar. Bazılar ise tam tersine, yokluğumda kafa dinlediler herhalde ki coşup bol bol çiçeklendiler :) Yılbaşı çiçeğimi geçen yayınımda görmüştünüz.
Her neyse, ben de evimi özledim ya ufak süslemeler yapmak istedim. Önce ince kağıtları katlayarak yaptığım bu basit melekle tül perdemi süsledim.
Sonra da, nispeten karanlık kalan yatak odama biraz ışıltı katmak istedim. Yatak başındaki duvar ne zamandır boş duruyordu.
 Koli kartonundan büyücek bir kalp şekli kestim.
 Parlak paket kağıdı ile kapladım.
 Artık işe yaramayan CD leri ufak parçalar halinde kestim. Onlar da çeşitli kalitelerde oluyormuş meğer. Kimi hiç hasar görmeden kesilirken bazılarının o parlak kaplamaları döküldü.
CD parçalarını mozaik gibi kartonun üstüne yapıştırdım.
 Etrafını, sıcak silikonla halat yapıştırarak çevreledim.

 Çift taraflı yapışkan bantla duvara yapıştırdım.
Işığın yönüne ve şiddetine göre yanardöner, gökkuşağı renkleri veren  kalp panom hazır. Acaba yanına bir tane daha mı yapsam...

32 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Bunu senden duymak ne güzel, Havva'cığım! Senin özellikle o dolap kapağından deniz manzaralı pencere yaptığını hatırladım şimdi.
      Çok teşekkürler tatlım, sevgilerimle

      Sil
  2. Kalp yalniz olmaz, yanina ruhunu da katmak lazim:))
    O melek bana dikis perisi gibi geldi, benimki kacip sanami gelmis? :))
    Kiz o ciceklerin solmalari, sesine duyduklari ozlemden, acmalarida gelecegini hissetmelerinden dir. Ellerine saglik, cok guzel olmuslar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, evet bir tane daha yapayım ben :))
      Senin dikiş perin taaaa buralara nasıl gelsin, sen onu evin içinde bir yerde o güzelim ahşap sandıkların içinde mesela ara. Uyumak için girmiştir, kapağı kaanmıştır :))
      Ah tatlım, tesellinin dibine vurmuşsun ama bu kadar zorlama çabaya hiç gerek yok. Yine de çok sağ olasın, kocaman sevgiler sana.

      Sil
  3. Bence yanına iki tane daha yapmalısınız çok güzel renk vermiş çok severim böyle parlak taşlı tuşlu pullu boncuklu şeyleri ;)) Ellerinize sağlık ayrıca fikir harika ben de deneyebilirim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, pek yalnız kaldı sanki :)
      Çok severim böyle kolay ama iyi sonuç veren işleri :))Siz de yapın, tam size göre ışıl ışıl, renk renk.
      Teşekkür ve sevgilerimle

      Sil
  4. Ellerine sağlık yine güzel geri dönüşümler çalışmışsın. Kalp iki tane olsun derim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi, pek yalnız kaldı :)
      Böyle çöpçü işleri çok rahatlatıcı oluyor. Olacak mı olmayacak mı stresinden uzak, olmazsa atıveririm havasında :))
      Sevgiler, Hatice hanımcığım.

      Sil
  5. Şahane bir tasarım kesinlikle iki tane yap cnm. yapım aşamasını da zahmete girerek yayınlamışın çok beğendim ....cd.ler yapıştırırken nasıl denk geldi çözemedim aralarında boşluk kaldı da görünmüyormu?
    Bütün canlılar gibi çiçklerde sevgiden anlıyorlar bende konuşurum öperim ama bugünlerde eve aldığım pisi hiç rahat vermiyor ya kedi ya çiçekler olacakmış her ikisinede kıyamam ki çok sıkıntılıyım çok :(
    Eline emeğine sağlık arkadaşım görüşmek üzere iyi akşamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysel hanımcığım, işin orasında uyanıklık yaptım :) Yukarıda da anlattığım gibi, CD parçalarını yapıştırmadan önce kartonu parlak paket kağıdı(alüminyum folyo görünümlü) ile kapladım. CD parçaları arasında kalan ufak boşluklardan yine parlak olan kağıt göründüğü için boşluklar hiç belli olmuyor. Nasıl fikir ama :))
      Ah o pisiler sevimli olduğu kadar yaramaz da oluyorlar, belki zamanla alışır ve çiçeklere zarar vermez. Yanılmıyorsam Havva hanımın (kedili evin tarzı) Çakır'ı da var, çiçekleri de.
      Güzel yorumun için sağ ol arkadaşım, sevgilerimle.

      Sil
  6. Günleriniz de,yüreğiniz de hep böyle ışıldasın, melekler sizi ve evinizi korusun ♥

    Yaratıcılığın sınırı mı var???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ay, ne güzel dilekler ! Ağzınızdan meleklerin kulağına gitsin inşallah. Bilmukabele efendim, misliyle size de olsun.

      Sil
  7. Çok güzel olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay benim arkadaşım buralara da gelirmiş, hoş gelmiş :)
      Ziyaretin için de yorumun için de teşekkürler.
      Sevgilerimle

      Sil
  8. Harika bir fikir, süper bir geri dönüşüm. Ama bu kalbi yalnız bırakmak olmaz. En büyük, ortanca, en küçük şeklinde olmalı. Az sonra yorumlarda beşi bir yerde olsun diyenlerde olacak gibi geliyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha ha ha! İş oraya kadar da gider vallahi :))
      Böyle çöpçü işleri çok rahatlatıcı oluyor. Olacak mı olmayacak mı stresinden uzak, olmazsa atıveririm havasında :))
      Çok teşekkürler, sevgilerimle

      Sil
  9. Çok güzel olmuş elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Çok hoş olmuş. CD ler gelişigüzel parçalanmış ama nasıl denk geldi. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin orasında uyanıklık yaptım :) CD parçalarını elimden geldiğince denk getirmeye çalıştım. Ama yukarıda da anlattığım gibi, CD parçalarını yapıştırmadan önce kartonu parlak paket kağıdı(alüminyum folyo görünümlü) ile kapladım. CD parçaları arasında kalan ufak boşluklardan yine parlak olan kağıt göründüğü için boşluklar hiç belli olmuyor :))

      Sil
  11. Yap bence de. Güzel olur :)

    YanıtlaSil
  12. Yanıtlar
    1. Böyle değerlendirmeniz ne güzel, çok teşekkürler.
      Sevgilerimle

      Sil
  13. Işıltı sever biri olarak, bence bir tane daha yapın derim. Çok güzel olmuşlar güle güle kullanın sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğunluk bu yönde fikir beyan etti :)) Yapmak gerekecek bu durumda :))
      Çok teşekkürler, sevgilerimle

      Sil
  14. Ne güzel bir çalışma olmuş kutlarım. Buradan yola çıkılarak çok güzel işler yapılabilir hemen düşünmeye başladım bile sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgi paylaşılarak çoğalıyor :)) Ne güzel, ilham aldığınıza sevindim. Ben de bir yerlerde benzer bir uygulama görüp yapmıştım. Herkes kendine göre uyarlıyor ve geliştiriyor :)
      Sevgilerimle

      Sil
  15. eline sağlık nevin hanım. atılan cdlere hep acırım, değerlenmiş iyi olmuş. ışıltı hep iyidir, bir de renkahenke dönüşüyor ya, bir taşla iki kuş diyeceğim ama neden vuralım ...hem de iki kuş?? bu sözü her kullanışta bunu düşünürüm, hadi bunu ben bundan sonra "bir elle iki iş" diye değiştireyim.:))evet ben de diğer arkadaşlara katılıyorum ikile kalpleri.tüm iyi dileklerin çift şans olsun:)) e.t.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim çöpçü işlerimi beğenmenize çok sevindim :D
      Bunlar artık lazım değil diye koca bir poşet dolusu CD çıkarmıştı benim oğlan. Çaktırmadan kenara koydum, atmadığımı görse kızar çünkü :)) O zamandan beri onlarla ne yapabilirim diye düşünüyordum, özellikle o yanardöner hallerini ortaya çıkaracak bir şey yapmak istedim.
      Sevgilerimle

      Sil
  16. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık. Bence de eşini yapmalısınız. Yıllar önce balkonumuzu güvercinler basmıştı. Çamaşır asamıyorduk. Kış günü bile balkonu temizliyorduk. Kıyamıyorduk da bi taraftan. Zarar vermeden nasıl uzaklaştırabiliriz diye araştırırken, birisi balkona CD as demişti. Yansımadan dolayı gelmiyorlarmış. Gerçekten de işe yaramıştı. Böyle de bi alternatifi var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuşların yuva yapmak için sizi seçmesi iyi insan olduğunuzun göstergesi :)
      Cd gibi hemen her malzemeyi hatta eşyaları asıl öngörüleninden farklı şekillerde kullanmayı çok seviyorum, bana bulmaca çözmek gibi geliyor.
      Buralarda da balkonlarda asılı çok CD görüyorum, demek kuşsavar niyetineymiş (:
      Ziyaretiniz ve paylaştıklarınıza çok sevindim, her zaman beklerim :)
      Sevgilerimle

      Sil

İçinizden nasıl geliyorsa.