18 Ocak 2016 Pazartesi

CEKETLİ ELBİSE DİKTİM

 Kumaşın rengini ve desenini çok beğenmiştim. Elbiseyi kestikten sonra baktım biraz kumaş arttı, ondan da truvakar kollu bir ceket diktim. Kumaş tok olmakla birlikte esnek ve yumuşak olduğu için dümdüz diktim. Pens yapmaya bile ihtiyaç kalmadı.
 Modele biraz hareket katmak için desenin içindeki gri renkte kurdela ile birkaç kontür attım. Yakaya, eteğe ve ceket kollarına.
Kumaş esnek olduğundan, kurdelayı etek kısmına dikerken hafif volanlandı. Önce eyvah dedim ama sonra bu hali hoşuma gitti, sanki daha havalı durdu.
Ceketle birlikte takım oldu. Elbisenin etek ucunda olduğu gibi ceketin kol uçlarına da kurdela geçtim. Ara sıra yelek veya şal örtme ihtiyacı duyuyorum ( malum sebeplerden dolayı :), o yüzden bu ceket iyi oldu.
Sağlıkla, huzurla, mutlulukla kalın.

16 yorum:

  1. Elbisenin kalıbı ne kadar güzel, kumaş bir harika. Ellerine sağlık çok güzel olmuş. Güle güle ve mutlu günlerde giy inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy Funda'cığım bu güzel sözleri senden duymak ne güzel, koltuklarım kabardı :))Çok teşekkürler.
      Sevgilerimle

      Sil
  2. Keyifle giyin,ben desen sevdiğim için daha da hoşuma gitti :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kumaşın desenini çok sevdim :) Böyle desenlere pek model yapmaya da gelmiyor, Kendi yetiyor.
      Ziyaretinize ve güzel sözlerinize çok sevindim, teşekkürler.
      Sevgilerimle

      Sil
  3. Aaaaa vallahi ben dedim amaaa! Bu hatun kutulara level atlattigina gore dikisede atlatmistir dedimm :))
    Valla elbisen cok guzel olmus, ozellikle o kurdela detayi ile. Ama etek ucunu bilerek oyle yaptin diye dusundum ben, taaki okuyana kadar.:)) Cok guzel olmus. Elbiseni nasil incelemeye aldiysam ( bu arada yaziyida okuyorum) ceketi atlamisim, aaa ceket diyor ama ceket nerdeki dedim.:)) Ne kadar tamamlayici olmus. Ellerine saglik, eee artik birakma dikisi bu kadar uzun sure. Etkinliklerede katil arkadasim.
    Sevgilerr en kocamanindan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Mevlüde'ciğim gene güldürdün beni, alem kadınsın :D
      Ben kendime evvel ezeldir dikerim. Hatta çocuklar küçükken onların da bazı kıyafetlerini dikerdim. Ama blogda paylaşmaya gelince, bir zorlanma, bir tembellik, türlü bahaneler bulma...velhasıl modellik yapmak zor geliyor.
      Bir de ben sıkıntılı kadınım, içimden gelirse yaparım. İstedim mi de dağları deviririm :)) O yüzden etkinliklere katılmam biraz zor. Biri sanki ödev vermiş gibi hisedersem, hiiiç yapmam. Yılların birikimi işte, doktor kendi haline bırakın dedi. :))
      Ben de seni kocaman öpüyorum canım.

      Sil
  4. Son derece şık bir okadar da güzel dikmişin Nowa'cığım ...çok da yakışmış sağlıcakla giyesin... işlerinde kolaylıklar dilerim blogcanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aysel hanımcığım, çok teşekkürler. Ben pratik dikmeyi seviyorum. Bazen dikiyorum, birkaç defa giydikten sonra değiştiriyorum veya ilaveler yapıyorum :))
      Sevgilerimle

      Sil
  5. :D Ha gayret, bir tık daha kalksa yüzünüzü de görebileceğiz :D

    Dikiş bilenlere giderek daha çok özeniyorum sanki; bir gün bir cesaret gelse de elimi atsam dikiş işine iyi olacak sanırım.

    Neyse elinizden ne uçan ne kaçan kurtulmuyor Nowa Hanım ;) samimiyetle tebrik ederim ♥♥ Darısı başıma -AMİN ♥

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha ha! Gizemli kadın, gizemini koruyor :D
      Aman estağfurullah, benimki meraktan ama derler ki "Kediyi merak öldürür" :)) Dahası derler ki " Her işi yapan, hiç bir işi tam yapamaz" Aman ne derlerse desinler, can da benim canım.
      Dikişe gelince, ucundan bir başlasanız o kadar da büyütülecek bir şey olmadığını görürsünüz. Yastık kılıfından başlayın, gerisi gelir zaten.
      Sevgilerimle

      Sil
  6. Harika ellerinize sağlık :)) Yanlız siz demeseydiniz etek ucunu ben kendiniz yaptınız sanmıştım. Büzgülü gibi olmuş çok güzel bir görüntü. Musmutlu giyin inşallah :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumaşın esnekliği ile makinenin dikş ayarından kaynaklanan hoş bir sürpriz oldu bana :)) Gerçekten de hafif büzgülü gibi oldu ve hoş duruyor :)
      Çok teşekkürler, sevgiler.

      Sil
  7. Her ne kadar ustalığım olmasa da bir terzi kızı olarak çok beğendiğimi söylemek istiyorum. Mimar oluşunuzdan mıdır yoksa yeteneğinize güzel ayrıntılar katıyor olmanızdan mıdır bilmiyorum benim diyen terzilere taş çıkartmışsınız. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ne kadar iyi geldi bu yorumunuz, çok teşekkürler.
      Bir mesleği okulunda veya bir ustadan öğrenmemek bazen avantaja dönüşebiliyor. Dayatılan kalıp ve kurallar olmayınca insan kendini daha rahat hissediyor ve dolayısıyla daha yaratıcı davranabiliyor. Benimki de böyle bir şey olmalı. Oralardan bir çizgi geçsin istedim ve geçirdim :)
      Sevgilerimle

      Sil
  8. kumaş ve model harika çok güzel dikmişsiniz size de çok yakışmış ellerinize sağlık sevgiler..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, beğendiğinize ve güzel sözlerinize çok sevindim.
      Sevgilerimle

      Sil

İçinizden nasıl geliyorsa.