MALZEMELER
2 avuç ince doğranmış
brokoli, soya filizi ve/veya istenen mevsim sebzeleri
4 katı haşlanmış yumurta
1-2 su bardağı kırmızı pancar veya kırmızı lahana haşlama suyu
bir çimdik tuz
mayonez
YAPILIŞI
Yumurtaları katı
haşlayın, kabuklarını soyun ve derince bir kabın içine koyun. Üzerlerini
örtecek şekilde kırmızı lahana veya pancar suyunu dökün ve oda sıcaklığında altı
saat bekletin. Sonra yavaşça sudan çıkarın, kurutun.
Yumurtaları ortadan zig zag şeklinde kesin. Salata için ince doğranmış brokoli,
soya filizi ve/veya arzu edilen mevsim sebzelerini bir tutam tuz ve biraz
mayonezle harman edin.
Bereketiniz bol olsun, ağız tadınız hep yerinde olsun.